වගකීම්
ක්රමානුකූලව සහ ගුණාත්මකභාවය පවත්වා ගැනීම සඳහා, ප්රමිතිගත උපදෙස් අනුගමනය කරමින් ආහාර පිළියෙළ කිරීම.
දෛනික අමුද්රව්ය භාවිතය නිරීක්ෂණය කිරීම සහ අමුද්රව්ය තොග කල්තියා සහතික කර ගැනීම සඳහා තොග හිඟයන් පිළිබඳව සන්නිවේදනය කිරීම.
මුළුතැන්ගෙයි උපකරණ පිරිසිදුව හා හොඳ ක්රියාකාරී තත්වයේ තබා ගැනීම.
සුදුසුකම්
අධීක්ෂණයකින් තොරව ස්වාධීනව වැඩ කිරීමට හැකියාව තිබීම.
මීට පෙර ආයතනයක සේවය කර පළපුරුද්දක් තිබීම අමතර සුදුසුකමකි.
හොටෙල් පාසලකින් (Hotel School) හෝ ආහාර සැකසීම ආශ්රිතව ලබාගත් සහතිකපතක් තිබීම අමතර සුදුසුකමකි.
සම්මත වට්ටෝරු ඉගෙන ගැනීමට සහ අනුගමනය කිරීමට කැමැත්තක් තිබීම.